torstai 14. huhtikuuta 2011

Minarilaiset menevät Reunan yli


 




Koulussamme aloitettiin neljännessä jaksossa suuri projekti, näytelmä kaupunginteatterin suurelle näyttämölle. Näytelmä on käsikirjoitusryhmän suunnittelema ja ilmaisutaidon opettajamme Jari Mäntyvaaran dramatisoima ja ohjaama. Käsikirjoitusryhmä aloitti toimintansa ja näytelmän ideoinnin kuitenkin jo paljon ennen neljättä jaksoa.



Näytelmän nimi on todellakin Reunan yli, ja se kertoo tämän päivän nuorista. Nuorista, joilla elämä on rankkaa ja jokainen haluaa paeta todellisuutta omalla tavallaan. Aiheena on siis eskapismi eli todellisuuspako.



Näytelmässä näyttelevät Minna Canthin koulun ilmaisutaitolinjalaiset. Näytelmän musiikki luodaan koulumme bändin voimin, jossa on muutama vieraileva tähti ja vahvistus Musiikkilukiolta. Koreografiat ja tanssikohtaukset näytelmään suunnitellaan ja toteutetaan Musiikkilukion tanssilinjalaisten toimesta. Roolituksesta päätti Jari, ja puvustuksen ideat tulevat Kirsi Savinoffilta.



Harjoitukset ovat lähteneet hyvin käyntiin ja niitä on pääasiassa johtonumerolla kaksi. Kaikki eivät kuitenkaan harjoittele kerralla, vaan paikalla tulee olla niiden, joiden kohtauksia harjoitellaan. Näytelmään täytyy kuitenkin sitoutua kunnolla, sillä harjoituksia tulee olemaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Ensimmäiset viikonloppuharjoitukset pidetään 16.-17.4. ja näyttelijät saavat viihtyä koulumme salissa molempina päivinä vähintäänkin kuusi tuntia. Harjoituspaikkoina toimivat koulumme sali ja ilmaisutaidonluokka, sekä Musiikkilukion tanssisalit.



Musiikkilukiolaisten koreografiat ovat jo hyvällä mallilla, ja he suhtautuvat koulustamme tuleviin tanssijoihin hyvin ja ottavat heidätkin innokkaasti mukaan. Näytelmää tehdessä vallitsee hyvä fiilis, ja kaikilla on tunne, että projektista tulee mahtava. Kaikki odottavat varmasti innokkaina sitä, miltä kokonaisuus tulee lopulta näyttämään.



Näytelmää esitetään siis Kuopion kaupunginteatterilla toukokuussa. Kaikki Minna Canthin lukiolaiset pääsevät katsomaan näytelmää 11.5. niin sanottuun ennakkonäytökseen. Saman päivän iltana on sitten ensi-ilta lipun ostaneille. Näytelmää esitetään yhteensä neljä kertaa.



Toinen Reunan yli -näytelmästä kertova lehtiartikkeli ilmestyy toukokuussa.